|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd ved køb af cykel
Alle cykler, der sælges i Danmark, skal have et nummer indhugget i stellet.
Børnecykler med en hjulstørrelse på højst 12 tommer er dog undtaget fra denne regel.

Cykelhandleren skal registrere køberens navn og adresse samt cyklens stelnummer for alle cykler, han sælger. Oplysningerne skal gemmes i 15 år.

Når man køber en cykel, skal man samtidig sørge for at få en godkendt lås med tilhørende låsekort. Man skal også tjekke, at stelnummeret er korrekt angivet på låsekortet og på kvitteringen for cyklen.

Det er en god id at se efter, om stelnummeret rent faktisk også er på stellet. Hvis nummeret mangler, bør man påtale dette over for butikken og sørge for, at enten forhandleren eller politiet indhugger t.

Har man købt en cykel i udlandet og selv taget den med til Danmark, er det også politiet, der står for at forsyne cyklen med stelnummer.

Køb af brugt cykel

Hvis man køber en brugt cykel, bør man sikre sig, at den ikke er stjålet. Det er nemlig ulovligt at overtage tyvegods. Politiet vil normalt være behjælpelige med at oplyse, om en cykel med et givent stelnummer er meldt stjålet.

Det er en god id at skrive et aftalepapir mellem køber og sælger. Det skal indeholde oplysninger om cyklen, stelnummeret og købers og sælgers identitet.

Papiret kan være godt at have, hvis man bliver stoppet af politiet, og det viser sig, at cyklen er meldt stjålet. Papiret kan også bruges som bevis til forsikringsselskabet, hvis cyklen senere skulle blive stjålet.

Stelnumre til cykler

Stelnummeret består af tre dele:

en producentkode
et løbenummer
en årstalskode

Producentkoden består af bogstaver, som fortæller, hvem der har produceret eller importeret cyklen.

Løbenummeret er et tal, der skrives efter producentkoden.

Årstalskoden er et enkelt bogstav, som fortæller, hvilket år cyklen er produceret.

Kategorier på sider:

Motionscykler Forholdsregler cykeltyveri Cykler Gode rd ved kb af cykel Racercykler Tilbud Cykelcomputer Sportstj Cykeltøj Stelstrrelse Børnecykler Motionscykler diverse Netbutikker Sportsudstyr Mountainbikes Tjekliste kb af brugt cykel Sportsudstyr Klargring af cykel Cykeludstyr


 Du er her: Cykelsalg - Netannoncer Cykelsalg -